منتديات الأخت المسلمة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.




 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الاخت المسلمة
المديرة العامة
المديرة العامة
الاخت المسلمة


انثى
عدد الرسائل : 1069
العمر : 36
الموقع : في رحاب الله
العمل/الترفيه : المديرة العامة
المزاج : بخير الحمد لله
منتديات ا : البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره T7ri10q0hm
تاريخ التسجيل : 18/06/2008

البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره Empty
مُساهمةموضوع: البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره   البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره I_icon_minitimeالأربعاء 30 يوليو 2008, 1:12 am

البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره UWbtMr12120101









السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اخواتى اليوم سويت البفتيك المقلى وكان روووعه وحبيت انزل طريقته طبعا كتير منكم بيعرفوا يعملوه
ماشاء الله لكن انا نزلت الموضوع للاخوات المبتدئات او اللى دائما بيفشل معاهم البفتيك وبتتفتت الطبقه الخارجيه
ان شاء الله طريقتى تعجبكم ونا دائما بتبعها مع البفتيك والدجاج البانيه وبخزن فى الفريزر كميات علشان رمضان



البفتيك او الستيك او اسكالوب اللحم
كلها اسماء واحده
المقادير
انا حعمل لكم نصف كيلو فقط وانتوا طبعا زودوا الكميه لو عاوزينه يتفرزن
المقادير
نصف كيلو ستيك بقرى او بفتيك كما يسمى
1 حبه بصل كبيره
1 حبه طماطم كبيره
2 بيضه
بقسماط (خبز مطحون )
ملعقه صغيره زيت زيتون
خل
ملح فلفل كمون بابريكا واى توابل تحبيها
صويا صوص او ورشستر صوص (اختيارى )
زيت للقلى



البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره 72e70a953b







الطريقه



اول حاجه نضع اللحم فى الكيس هكذا ونطرق عليه بمطرقه اللحم او اى اداه حتى تكون طبقته رفيعه وليست سميكه




البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره 903d1489fb




ونطرق الى ان يكون بهذا الشكل




البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره 3abf9f972f




وفى الكبه نضع الطماطم والبصل والتوابل والخل ونفرمهم




البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره B87f4dbafa




بعدها نضيف التتبيله على اللحم ونتركه ثلاث ساعات وممن قبلها بيوم بيكون افضل


البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره Ec83849d66




بعدها نضع البيض والفلفل ونضيف عليه ملعقه صغيره زيت زيتون
(وده السر فى تماسك الطبقه الخارجيه )





البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره Fe15bd6440





ونضربهم بشوكه وبعدين نمسك قطع اللحم ونعصرهم باليد حتى نتخلص من ماؤه وننظف التتبيله من عليه
(مهم عصر اللحم جيدا)



البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره C693b86f82




وبعدها نضيف اللحم على خلطه البيض وزيت الزيتون ونقلب ونترك الخليط عشر دقائق



البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره C373bfae62



بعد مرور عشر دقائق نضع اللحم عالبقسماط




البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره 5d58deda4f






ونقلبها فى الخليط
ومهم جدا الضغط براحه اليد على اللحم من الجهتين حتى يلتصق البقسماط جيدا



البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره 1ef9ac09c4






اذا اردنا قليه فى نفس اليوم يبقى نضعه فى التلاجه حوالى نصف ساعه قبل القلى وكده النتيجه حتبقى افضل كتير
ملحوظه
لا تقليه مباشره بعد تغليفه بالبقسماط حتى لا يتفكك فى الزيت




اذا اردتى تفريز البفتيك ضعيه مباشره فى اطباق للتخزين ولفيه بالنايلون اللاصق وضعيه فى الفريزر مباشره




البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره Ea7ccbd836




وعند الاستخدام نخرجه من الفريزر ونقليه بزيت دره



البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره 5ab5d80bbb






وده شكله بعد التحمير
ماشاء الله الزيت كما هو نضيف لان الطبقه الخارجيه لم تتفكك



البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره 40b3639cca



والف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://muslima1.1fr1.net
طريق الجنه
مشرف
مشرف
طريق الجنه


انثى
عدد الرسائل : 305
العمر : 38
الموقع : مصر ام الدنيــــــا
العمل/الترفيه : لا اعمل
المزاج : الحمد لله
منتديات ا : البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره T7ri10q0hm
تاريخ التسجيل : 24/06/2008

البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره   البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره I_icon_minitimeالجمعة 29 أغسطس 2008, 3:11 am

تسلم ايديك ياقمر

على المجهود الرائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://muslima1.1fr1.net/index.htm
ام المدثر
مشرف
مشرف
avatar


انثى
عدد الرسائل : 166
العمر : 44
العمل/الترفيه : لا اعمل
المزاج : الحمد لله
منتديات ا : البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره T7ri10q0hm
تاريخ التسجيل : 09/07/2008

البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره   البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره I_icon_minitimeالجمعة 29 أغسطس 2008, 3:59 pm

حلوة اوى الطريقة دى عجبتنى قوى
وان شاء الله اعملها واشيل فى الفريزر كمان
جزاكى الله خيرا ياقمر
flower
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حور العين
مشرف عام
مشرف عام
avatar


انثى
عدد الرسائل : 27
العمر : 44
العمل/الترفيه : ربة منزل
المزاج : الحمد للـــــه
منتديات ا : البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره T7ri10q0hm
تاريخ التسجيل : 10/07/2008

البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره Empty
مُساهمةموضوع: رد: البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره   البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره I_icon_minitimeالسبت 11 أبريل 2009, 4:33 pm

ما شاء الله شكل الطبق يجنن
بس عندي اضافي
بعد اذنك طبعا
القلي يكون في زيت قليلجدا ويفضل في طاسة تيفال
وهذا ايضا للحفاظ علي الطبفة الخارجيةملتصقة باللحم
وكذلك مع الدجاج
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البفتيك المحمر وسر الحفاظ على الطبقه الخارجيه وطريقه التفريز لرمضان بالخطوات المصوره
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الأخت المسلمة :: (¯`·._.·(منـتـديات الاسرة و المجتمع )·._.·°¯) ::  «۩۞۩- مطبخنا -۩۞۩» ::  °°•.♥.•°° °•.¸.•° ركن الأطباق الرئيسة ..•.¸¸.•°°°•.♥.•°°-
انتقل الى: